• Stránka predmetovej komisie cudzích jazykov

    https://cjmurgasa.sk/
    • Michal dosiahol najvyššiu možnú úroveň C2
      • Michal dosiahol najvyššiu možnú úroveň C2

      • 18.07.2024 17:34
      • Na účte University of Cambridge Michala Ványu sa objavila výborná správa. Michal úspešne zvládol najnáročnejšiu skúšku Cambridge English Proficiency na jazykovej úrovni C2. Je to náš prvý žiak, ktorý sa ako 13 ročný stal držiteľom najcennejšieho jazykového certifikátu. Pre lepšie pochopenie, tento certifikát sa vyžaduje pri štúdiu tretieho stupňa vysokoškolského štúda v anglickom jazyku. 
      • Voľne povedané, Michal dosiahol stupeň bilingválnosti, kedy je jeho úroveň anglického jazyka rovná úrovni vzdelaného rodeného Angličana. Samozrejme, že ten kto sa učí cudzí jazyk nedosiahne to, čo má rodený hovoriaci, ale je to najvyššia možná úroveň dosiahnutia pri učení sa cudzieho jazyka. V špecifických prípadoch sa môže stať, že nastane zmena prvého jazyka a to tak, že človek dlhšiu dobu žije v prostredí jazyka, ktorý sa naučil ako cudzí jazyk a stane sa to, že namiesto svojho rodného jazyka sa mu lepšie komunikuje jazykom, ktorý sa naučil.   

        Na záver definícia jazykovej úrovne C2:

        Aj v zložitých situáciách ľahko a presne rozlišujem medzi rozličnými nuansami významu slov a rozumiem úplne všetkému, čo si vypočujem alebo prečítam. Dokážem zhrnúť informácie, viesť polemiku a podať logické vysvetlenia. Porozumiem aj veľmi rýchlemu prejavu rodeného hovoriaceho. Môj ústny aj písomný prejav je bohatý na zložité gramatické a lexikálne väzby a jemné štylistické odtiene. Bez problémov si prečítam akékoľvek literárne dielo či odborný článok a následne viem napísať zhrnutie alebo recenziu. Dobre ovládam idiomatické a hovorové výrazy.

         

        Na skúšky sa Michal pripravoval v prípravnom centre Cambridge English Exam Preparation Centre, ktoré sídli na našej škole.

         

        CONGRATULATIONS!

         

      • Naspäť na zoznam článkov
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje